Blog

SEO Tekstschrijver: Ontdek de kracht van SEO en Content Marketing

SEO Tekstschrijver: Ontdek de kracht van SEO en Content Marketing

SEO Tekstschrijver

Als SEO tekstschrijver maak ik bedrijven en organisaties vindbaar met copy die niet alleen word gevonden, maar ook word gelezen. Met unieke en overtuigende SEO teksten zorg ik ervoor dat mijn online copy de doorslag geeft bij de keuze voor een product of dienst. Het resultaat? Heldere, vindbare websites die aan de ene kant informeren en aan de andere kant converteren. Schrik niet, maar  dat komt niet alleen door het juist inzetten van SEO en SEM.

Want een goede vindbaarheid is leuk – leest een voorwaarde- maar voor mij (en veel van mijn klanten en SEO collega’s) telt er nog iets anders. Je moet iets beloven, iets wat jouw product of dienst uniek maak ten opzichte van de concurrentie. Stunten met de prijs is een optie, maar het maakt je inwisselbaar en loopt vaak uit op een (hele) dure grap. Want als de concurrent zijn prijs laat zakken onder die van jou sta je met lege handen. Investeer daarom liever in SEO in combinatie met content lees: storytelling.

Als ze kunnen vinden moet je ze ook kunnen binden.

Elk verhaal start met een belofte: de propositie

Oftewel; wat beloof je de eindgebruiker nu ze je hebben gevonden? Wat gebeurt er als hij of zij besluit tot aankoop over te gaan? Worden ze stinkend rijk? Gaan ze dankzij jou lekker ruiken? Of  besparen ze opeens vele duizenden Euro’s per week? Jouw belofte geeft de doorslag. Wanneer je in staat bent deze kort en krachtig over de bühne te brengen zit je goed.

Krachtige tools Content en SEO

Content. De merk-, dienst-, of productbelofte moet worden vertaald in relevante content. Content die precies vertelt waarom ze juist jou product en niet het product van je concurrent moeten kiezen. Goede content vertelt waarom jij alles weet van een bepaald onderwerp (in mijn geval SEO copy en Content Strategie) weet en er graag over praat.

SEO Tekstschrijver: Ontdek de kracht van SEO en Content Marketing

Samen met een goede SEO zorgt content ervoor dat de doelgroep gerust en goed geïnformeerd tot de aankoop kan overgaan. Daarnaast doet content marketing nog iets belangrijks: iets wat veel mensen onderschatten: Het onderstreept het feit dat jij een autoriteit bent op je vakgebied. Kortom, met goede content laat je zien dat je de potentiële koper serieus neemt en jij hem graag helpt, zelfs als hij nog niets bij je heeft gekocht!

Jij bent tenslotte de expert die het ook nog een leuk vind om iets over jou passie te vertellen.

Wil je weten wat goede SEO teksten kunnen doen in combinatie met een uitgekiende content strategie? Bel mij gerust. Of kijk eens even naar de copy en campagnes die ik voor grote merken mocht maken als SEO tekstschrijver en Content Specialist.

 

 

Scroll Up